Instagram Ekran Görüntüsü Alındı Nasıl Engellenir

Sosyal medya uygulaması Instagram, hikaye özelliği için ekran görüntüleme özelliğini duyurdu. Instagram ekran görüntüsü özelliği artık hikayelerinizin kimin tarafından ekran görüntüsü alınarak kaydedildiğini kullanıcılara bildirecek.

instagram-ekran-görüntüsü-alındı-engelleme

Bu uygulama sayesinde artık sizi takip eden kişiler sizden habersiz bir şekilde hikaye fotoğraflarınızı ve videolarınızı kaydedemeyecek. Instagram ekran görüntüsü özelliği geçtiğimiz Cuma günü duyurulmuştu ve artık kullanıcıların hizmetine de sunuldu. Yıl başından beri test edildiğiyle ilgili birçok bilgi paylaşılmış ve yine aynı konu hakkında birçok haber yapılmıştı. Artık biliyoruz ki ekran görüntüsü özelliği gerçek oldu.

Çoğu stalkerın korkulu rüyası olabilecek bu uygulama sayesinde bazı Instagram kullanıcıları rahat bir nefes alabilecek. Uygulama daha önceki yazılarımızda anlattığımız gibi ekran görüntüsü alınan kişiye bir bildirim göndermeyecek. Test aşamasında bu şekilde çalıştığı iddia edilen ekran görüntüsü özelliğinin bugün yapılan araştırmalar sonucunda bu şekilde çalışmadığı anlaşıldı.

Ekran Görüntüsü Özelliği Nasıl Çalışıyor ? Bu özellik için herhangi ek bir programa ihtiyaç duyulmuyor. Bir Instagram kullanıcısının paylaştığı resme göre uygulama size hikayeniz içinde sizin hikayenizi izleyenler bölümünde çalışıyor. Hikayenizi izleyenler bölümünü açtığınızda karşınıza çıkan kişilerden bazılarının yanında küçük bir kamera ikonu bulunuyorsa o kişiler sizin hikayenizi kaydetmiş demek oluyor. Aşağıdaki resme bakarsanız daha rahat bir şekilde sistemin nasıl çalıştığını anlayabilirsiniz.