Instagram’da Anket Nasıl Yapılır Konu Anlatımlı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, kullanıcılarına sunduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Instagram’da anket düzenleme de bu özelliklerden bir tanesi olup insanların farklı soruları takipçilerine yöneltmesine imkân vermektedir. Böylelikle insanlar kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaşarak akıllarındaki soruya verilecek cevabı görebilme fırsatı elde etmektedir.

Instagram Hakkında Genel Bilgiler

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, 2012 yılında kurulmuş ve daha sonra hızla gelişimini sürdürmeye başlamıştır. Instagram’ın sahip olduğu yüksek potansiyelin farkına varan Facebook, devasa bir satın alma işlemi yaparak Instagram’ı kendi bünyesine katmıştır. Bu işlem için Facebook’un yaklaşık olarak 1 milyar dolar ödemesi dünya basınında çok geniş yankı uyandırmıştır.

Facebook tarafından yapılan 1 milyar dolarlık satın alma işlemi o dönem çok eleştirilmiş ve fiyatı çok abartılı olduğu farklı uzmanlar tarafından dile getirilmiştir. Fakat günümüzde gelinen nokta dikkate alındığında, Facebook’un Instagram için ödemiş olduğu miktarın çok da aşırı olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Instagram’da anket düzenleme ve diğer özellikleri dikkate alındığında Facebook tarafından ödenen ücretin az bile olduğu söylenebilir.

Instagram’ın başarısının sebepleri incelendiğinde pek çok unsur dikkat çekmektedir. Ben soruların başında sürekli yapılan yenilikler gelmekte ve bu yenilikler sayesinde Instagram kullanıcı kitlesine hem sabit bir şekilde tutmak da hem de yeni kullanıcılara kapı açmaktadır. Pek çok sosyal medya platformundan sonra kurulmuş olmasına karşın, izlemiş olduğu doğru politikalar sayesinde 1 milyar kullanıcı barajını aşmayı başaran platform, bu rakamla da dikkatleri üzerinde toplamıştır. Günümüzdeki performansı incelendiğinde Instagram’ın yükselen bir eğilim olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır ve buna bağlı olarak insanların bu platforma olan ilgisinin her geçen gün biraz daha arttığı gözlemlenecektir.

Instagram’da Anket Nasıl Yapılır?

Instagram’da anket yapma işlemi son derece basit olup aşağıda anlatılacak olan adımları izleyecek olan kişiler zorlanmadan istedikleri konuda anket açabilecektir. Burada dikkat edilmesi gereken hususların başında, anket açabilmek için videoya da resim eklenmesi gerektiğidir. Yani kullanıcılar direkt olarak yazı ile bir anket konusu açmaya yetkili değildir. Buna bağlı olarak da kullanıcıların anketlerinde kullanacakları videoya da resmi önceden ayarlaması, daha sonra bu görselleri kullanarak hareketlerini açması gerekir. Aksi durumda yapacakları denemeleri boşa gidecek ve bu da bir anlamda zaman kaybından başka hiçbir şeye yol açmayacaktır.