Instagram otomatik video oynatmayı kapatma

Instagram, son birkaç yıl içerisinde en çok büyüme ve gelişme kaydeden sosyal medya uygulamalarından biri haline geldi. Fakat sadece resim ve video üzerine kurulu olmasından ötürü ev haricinde, mobil veri üzerinden oldukça fazla internet harcıyor. Özellikle de Instagram kullanıldığı esnada otomatik olarak video oynatma açmasından ötürü ise ister istemez internetinizi tüketerek bir ay boyunca internetinizde oldukça büyük bir miktarda azalma gerçekleştiriyor.

Instagram bu durumu fark ederek kullanıcıları için Instagram otomatik video oynatma olayına çözüm buldu ve birkaç adım ile beraber otomatik olarak videoyu oynatma olayına bir çözüm buldu.

Diğer rakip sosyal medya uygulamaları olan Twitter ve Facebook sitelerinde de otomatik video kapatma olayı var ve birçok kişi videoları bu ayarlar sayesinde kapatarak internetten ciddi bir oranda tasarruf ediyor. Ancak Instagram üzerindeki bu olaydan kullanıcıların oldukça fazlası haberdar olmamasından ötürü gereksiz gördükleri videoların otomatik bir şekilde yüklenmesinden ötürü internetinin çok çabuk bir şekilde bitmesinden şikayetçi. Peki bu Instagram uygulamasında videonun oynatılmasına engel olan bir ayar ya da seçenek bulunuyor mu? Uygulamanın kullanıcıları otomatik olarak oynatılan bu videoları nereden kapatabilir?

Instagram Otomatik Video Oynatma Kapama

Eğer Instagram uygulamasını aktif bir şekilde kullanıyorsanız, otomatik video oynatma seçeneğini kapatarak oldukça büyük bir oranda mobil veri internetinden tasarruf yaratabilirsiniz. Instagram otomatik video oynatma seçeneğini kapatmak için ilk olarak profilimize giriş yapmalıyız.

Uygulamanın sağ üst bölümünde yer alan menü üzerinden seçeneklere giriş yaparak hücresel veri kullanımı yazan kısma tıklıyoruz.

Varsayılan seçenek olarak gözüken daha az veri kullan bölümündeki ayracı değiştirerek Instagram otomatik video oynatma olayını durdurmuş oluyoruz. Bu sayede videolar otomatik olarak değil de, sadece siz tercih edip video üzerinde yer alan yükleme butonuna bastığınız takdirde yüklemeye başlayacak ve o sayede izleyeceksiniz. Aksi takdirde herhangi bir otomatik video yüklemeyerek internetinizden tasarruf etmenize yardım edecek. Ancak bu işlemin sadece mobil veri kullanımlarında gerçekleşmekte olduğunu ve Wi-fi gibi bağlantılar için böyle bir seçeneğin Instagram tarafından geliştirilmiş olmadığının da altını çizelim.

Yapılan araştırmalara bakıldığı zaman insanların telefonları üzerindeki mobil veri kullanımlarının büyük bir miktarının sosyal medya uygulamaları kullanımı sonucunda azalmakta olduğu tespit edilmiştir. Tabiki bu sosyal medya araçları arasından en çok kullanılan ve internet harcamasına en çok müsait olan Instagram uygulamasının da büyük bir internet kullanımı payı olduğunu da herkes biliyor.

İnternetiniz tasarruflu bir şekilde kullanmak ve ay sonuna kadar yeni bir internet paketine ihtiyaç duymak istemiyorsanız Instagram otomatik video oynatma seçeneğini kapatmayı deneyebilirsiniz. Böylece Instagram uygulamasına giriş yaptığınız esnada videolar otomatik olarak indirilmeyerek internetinizden bir tasarruf yaşama olayı olacak. Yapmanız gereken herhangi bir ek uygulama ya da seçeneğe gerek duymadan ayarlar üzerinden yukarıda belirttiğimiz gibi adımları izleyerek siz de internetinizi çok daha doğru ve idareli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak yine belirtmeliyiz ki, bu ayar sadece mobil veri üzerinden gerçekleştirdiğiniz internet kullanım ile olmakta. Yani Wi-fi olarak adlandırılan ev ya da iş yerlerindeki bağlantılar üzerinden gerçekleşen internet kullanımlarında Instagram otomatik video oynatma seçeneğini kapatma gibi bir alternatif üretilmedi. Yani mobil veri üzerinden yalnızca otomatik videoları kapatabilir, diğer ağlar ile ilgili herhangi bir tasarruf ya da kapatma söz konusu olmamaktadır.